Southern wombat obrázky a fakty

Na licenciu bola poskytnutá licencia Creative Commons Uvedenie zdroja .
Pôvodný zdroj : pôvodne uverejnené v službe Flickr ako Southern Wombat s chlpatým nosom
Autor : Jason Pratt

Južanský chlpatý nos

Poradie: Diprotodontia
Rodina: Vombatidae
Druh: Lasiorhinus latifrons

Vombat južný s chlpatým nosom je uvedený ako najmenej znepokojujúci (LR / lc), s najnižším rizikom. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny

Pomenovania južného vlasatého wombata
Mláďaťu / dieťaťu južného vlasatého wombatu sa hovorí „joey“. Samice sa nazývajú „jill“ a muži „jack“. Južná vlasatá skupina Wombat sa nazýva „dav, vojna, múdrosť alebo armáda“.
Krajiny
Austrália
Niektoré fakty o
Chlpatý vombat



Hmotnosť dospelých : 25,5 kg (56,1 libier)

Maximálna životnosť : 30 rokov



Splatnosť žien: 547 dní



Splatnosť mužov: 547 dní

Gravidita: 21 dní

Odstavenie: 312 dní



Veľkosť vrhu: 1

Interval medzi vrhmi: 365 dní

Váha pri narodení : 0,001 kg (0,0022 libry)

čiernobiely chorkie



Hmotnosť po odstavení: 3,633 kg (7,9926 libier)

Bazálny metabolizmus: 16 W.

Telesná hmotnosť: 27.348 kg (60.1656 libier)

Teplota: 34,85 ° C (94,73 ° F)

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC

Fakty o južnom vombate s chlpatým nosom

Lasiorhinus latifrons sa dnes nachádza iba v niekoľkých oblastiach južnej Austrálie, vrátane pohorí Gawler Ranges, južnej časti Nullabor a západne od Penongu.

mix nemeckých ovčiakov

Výskum na Škole biologických vied vyznamenáva projekty pre potenciálnych študentov Laboratóriá a výskumní pracovníci Univerzita Monash> Laboratóriá> Taylor> Wombat> Výskum Južný chlpatý vombat, Lasiorhinus latifrons, je veľký vrabec južnej Austrálie (mapa).

Vzhľadom na vyššie uvedené body 4, 4 a 5 je vedecký výbor toho názoru, že Wombat Lasiorhinus latifrons z južného vlasatého nosa pravdepodobne v NSW vyhynie, pokiaľ neprestanú platiť okolnosti a faktory ohrozujúce jeho prežitie.

Vombat južný s chlpatým nosom, Lasiorhinus latifrons, je najmenší druh vombatu.

Southern Wombat (Lasiorhinus latifrons) s chlpatým nosom sa nachádza v rozptýlených oblastiach polosuchého krovinatého a sladkovodného moru od východnej Nullarborskej nížiny po pohraničnú oblasť Nového Južného Walesu. ( Celý text )

Southern Wombat (Lasiorhinus latifrons) s chlpatým nosom sa nachádza v rozptýlených oblastiach polosuchého krovinatého a sladkovodného moru od východnej Nullarborskej nížiny po pohraničnú oblasť Nového Južného Walesu.

Southern Wombat (Lasiorhinus latifrons) s chlpatým nosom sa nachádza v rozptýlených oblastiach polosuchého krovinatého a sladkovodného moru od východnej Nullarborskej nížiny po pohraničnú oblasť Nového Južného Walesu. ( Wiki )

Southern Wombat (Lasiorhinus latifrons) s chlpatým nosom sa nachádza v rozptýlených oblastiach polosuchého krovinatého a sladkovodného moru od východnej Nullarborskej nížiny po pohraničnú oblasť Nového Južného Walesu. ( Celý text )

Southern Wombat (Lasiorhinus latifrons) s chlpatým nosom sa nachádza v rozptýlených oblastiach polosuchého krovinatého a sladkovodného moru od východnej Nullarborskej nížiny po pohraničnú oblasť Nového Južného Walesu. ( Celý text )

Wombat s južnou srsťou (Lasiorhinus latifrons) sa nachádza v rozptýlených oblastiach polosuchých krovinatých rastlín a

mix modrého nosa pitbull s rotvajlerom

Rovnako ako u všetkých vombatov, aj južný chlpatý Wombat je vačnatec.

Wombat s južným chlpatým nosom je spoločenský druh s rozsiahlymi systémami nôr, ktorý obýva päť až desať zvierat oboch pohlaví.

Vombat južný s chlpatým nosom je menej častý a nachádza sa na planine Nullarbor v západnej Austrálii a v niekoľkých oblastiach južnej Austrálie.

dospelý vombat južný s chlpatým nosom je približne o 10 - 20% menší ako dospelý vombat obyčajný. ( Celý text )

Južný vombat s chlpatým nosom sa nachádza iba na planine Nullarbor v južnej Austrálii a severný s vombatom s chlpatým nosom sa nachádza iba v malej oblasti Queenslandu. ( Celý text )

Prekrmovanie mláďaťa vrecka (vybratie mláďaťa mláďaťa z vombata severského chlpatého nosa a umožnenie jeho zvýšenia samičkou južného chlpatého nosa) je predmetom vyšetrovania s cieľom zvýšiť reprodukčný výkon. ( Celý text )

šteňatá mix labradorského mastifa

Vedecký názov: Lasiorhinus latifrons Južný vombat s chlpatým nosom je najmenší z troch druhov vombatu.

Južný vombat s chlpatým nosom je chránený podľa zákona o národných parkoch a divočine z roku 1972.

Habitat Southern Wombats s chlpatým nosom sa nachádza v južnej južnej Austrálii od západnej strany rieky Murray od Swanreach po Morgan, južnej hranice Nullarborskej nížiny na východ od Eucly a niektorých malých kolónií v pásmach Gawler, na Eyre a Yorkské polostrovy.

Vombaty južné s chlpatým nosom sú podobné veľkosti ako bežné vombaty, ale na oveľa širšom nose majú mäkšiu, hodvábnejšiu, sivú srsť, dlhšie uši a jemnú kožušinu.

Južné vombaty s chlpatým nosom sú najviac suchozemské druhy vombatov, ktoré sa vyskytujú na horúcich suchých nížinách Nullabor v južnej Austrálii.

Vombaty južné s chlpatým nosom sú veľmi zriedkavé a až donedávna sa predpokladalo, že v NSW vyhynuli. ( Celý text )

Vombaty južné s chlpatým nosom sú ohrozené. ( Celý text )

„Ak zistíme, ako vombaty južné s chlpatým nosom zodpovedajú behaviorálnej izolácii, potom budeme mať lepšiu predstavu, ako riadiť ich severné náprotivky.

Southern Wombats s chlpatým nosom sa nachádzajú v južnej južnej Austrálii od západnej strany rieky Murray od Swanreach po Morgan, južnej hranice Nullarborskej nížiny východne od Eucly a niektorých malých kolónií v pohoriach Gawler Ranges, Eyre a York. Polostrovy.

Southern Wombats s chlpatým nosom sú podobné veľkosti

Viac zvierat začínajúcich na S