Fotografie a fakty opice červenobruchej

Opica s červeným bruchomOpica červenobruchová ( Cercopithecus erythrogaster ) je rodák z Beninu a Nigérie. Sú jedinečné svojim malým vzrastom, vzormi vyfarbenia a vreckami na líčka. Tieto krásne malé opice sa stali oficiálne ohrozenými v roku 2000, hlavne kvôli zničeniu ich biotopov ľuďmi.

Fyzické atribúty

Tento drobný druh je dlhý približne 46 cm (18 palcov). Samica váži okolo 2 kg (4,4 libry) a samec váži okolo 4,5 kg (10 libier). Opicu preslávilo červené brucho a biele hrdlo. Kombinácia farieb ich robí jedinečnými a ľahko identifikovateľnými. Sú stromové a používajú všetky štyri nohy na horizontálny pohyb pozdĺž konárov stromov. Príležitostne skáču, ale uprednostňujú bezpečnejšiu metódu používania všetkých štyroch končatín.

Potravinové zdroje

Primárne jedia ovocie, ale sú oportunistické a konzumujú hmyz, listy a dokonca aj úrodu, ak sú k dispozícii. Majú vrecká na líčka, ktoré im umožňujú zháňať potravu a potom ju skladovať, kým sa nedostanú na bezpečné miesto na jedlo. Táto jedinečná vlastnosť ich oddeľuje od ostatných opíc v ich okolí. Sú tiež schopní prenášať veľké množstvo jedla v týchto vreckách ostatným členom svojej skupiny.

Biotop

Opica červená Bellied žije v mokradiach pozdĺž riek a lesov v juhozápadnej Nigérii a na juhu Benine . Ich prirodzené prostredie sa stalo obeťou ničenia ľuďmi, ich jediným známym predátorom. Zostávajú klasifikovaní ako ohrození, aj keď sa im v zajatí darilo. Zotavovali sa v Guineonských lesoch v hotspote pre biodiverzitu západnej Afriky. Darí sa im aj v národnom parku Okomu v Nigérii.

Sociálny život

Opice radi žijú v malých skupinách od päť do desať. Boli však pozorované také veľké skupiny ako tridsať. Sú sociálni v rámci skupiny, ale oddeľujú sa od ostatných skupín. Sú polygynózne a chovajú sa každý jeden až päť rokov. Ženy majú jedno dieťa po 150 - 213 dňoch tehotenstva. V zajatí môžu tieto fascinujúce bytosti žiť až dvadsaťštyri rokov. Kvôli ich ohrozenému stavu sa o ich dĺžke života vo voľnej prírode vie len málo.

Komunikácia

Opice používajú rôzne metódy neverbálnej komunikácie na varovanie zvierat napadajúcich ich územie. Pozeranie, pozretie s otvorenými ústami a kolísanie hlavy sú rôzne varovné metódy, ktoré používajú. Používajú tiež verbálnu komunikáciu, ale o metódach a významoch sa vie len málo.

Tieto zvláštne bytosti sa snažia vrátiť do zajatia. Sú robustné a pravidelne sa množia. Zničenie ich biotopu im znemožnilo udržať sa vo svojom prirodzenom prostredí. Len veľmi málo opíc má vrecká na lícach a malú postavu, vďaka ktorým sú opice červené.

Kľúčové slová: biely , sieť , denné



Guenon červenobruchý, opice červenobruchý, guenon bielokrký, opice bielokrký je na zozname Červeného zoznamu ohrozených druhov IUCN uvedený ako ohrozený (EN) a považuje sa za osobu, ktorá čelí veľmi vysokému riziku vyhynutia vo voľnej prírode.

Pomenovania pre opicu červenobruchú
Mláďaťu / mláďaťu opice s červenými bruchami sa hovorí „nemluvňa“. Skupina opíc s červeným bruchom sa nazýva „oddiel, hlaveň, kmeň alebo vozík“.
Krajiny
Benin a Nigéria
Biotopy opíc červených
les a Subtropická / tropická vlhká nížina
Niektoré fakty o
Opica s červeným bruchom

Hmotnosť dospelých : 3,25 kg (7,15 libier)



pit mix rott na predaj

Maximálna životnosť : 24 rokov



Zdroj: AnAge , pod licenciou DC

Viac zvierat začínajúcich na R