Fotografie a fakty delfínov veľrýb severných

Delfín veľrybí pravýDelfín veľrybí severný (Lissodelphis borealis) má čierne a biele sfarbenie bez chrbtovej plutvy. Norhternské veľrybie delfíny vyzerajú veľmi podobne ako južné veľrybie delfíny, ale dajú sa rozlíšiť (okrem rozdielu v umiestnení) podľa množstva bielej na ich bruchu. Južné veľrybie delfíny majú oveľa viac bielej farby ako severné pravé veľrybie delfíny. Veľryby severné žijú v severnom Tichom oceáne medzi Kamčatkou a Spojenými štátmi americkými, kde môžu cestovať v skupinách s priemernou veľkosťou 200 jedincov, ale môžu dosiahnuť až 2 000 jedincov. Živia sa väčšinou kalamármi a lampiónmi.

Kľúčové slová: biely , plutva , čierna , chvost , hnedá



Veľrybí delfín severský je uvedený v zozname „Least Concern“ (LR / lc), s najnižším rizikom. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny

Pomenovania pre delfína veľrybieho severného
Mláďaťu / dieťaťu pravého veľrybieho delfína sa hovorí „teľa alebo šteňa“. Samice sa nazývajú „krava“ a muži „býk“. Skupina delfínov veľrybí severná sa nazýva „tím, škola, lusk, stádo, aliancia (muž) alebo strana (žena)“.
Krajiny
Kanada , Japonsko , Mexiko , Rusko a Spojené štáty
Biotopy veľrýb delfínov severných
Epipelagic (0-200 m) a Marine Oceanic

Viac zvierat začínajúcich na N