Malajské lietajúce lemury obrázky a fakty

Malajský lietajúci lemurNapriek svojmu názvu malajský lietajúci lemur ( Cynocephalus variegatus ) nemôže v skutočnosti lietať a nesúvisí s lemurmi z Madagaskaru. Namiesto toho je to klzák, ktorý využíva svoju klznú membránu ( patagium ) kĺzať medzi stromami. The patagium je čo najväčší, tiahnuci sa od lopatky po predné labky, od predných labiek po prsty po nohách a koncoch po chvostoch.

Malajské lietajúce lemury žijú v Thajsku, Malajzii, Singapure a Indonézii. Cez deň odpočívajú, v noci sú však aktívni a ich strava pozostáva z mladých listov, výhonkov, ovocia a kvetov. Strata dažďového pralesa v drevárskom priemysle a poľnohospodárstve vedie k strate biotopu malajských lietajúcich lemurov. Ľudia ich lovia pre svoju kožušinu a mäso.

Zaujímavý fakt Lietajúce lemury sú tiež známe ako „ Colugos „alebo“ Cobegos “, čo vedie k menšiemu zmätku, pretože nemôžu lietať a nesúvisia priamo s lemurmi na Madagaskare.

Obrázok malajského lietajúceho lemura: originál Niny Holopainenovej, licencia vydaná pod Creative Commons - uvedenie zdroja 2.5

Kľúčové slová: chvost , biely



Malajský lietajúci lemur je uvedený v zozname Least Concern (LR / lc), s najnižším rizikom. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny

Pomenovania malajského lietajúceho lemura
Skupina malajských lietajúcich lemurov sa nazýva „oddiel“.
Krajiny
Brunej , Barma , Kambodža , Indonézia , Malajzia , Thajsko a Vietnam

Viac zvierat začínajúcich na M