Indiana bat obrázky a fakty

Indiana batNetopier Indiana ( Člen netopiera ) je netopier hnedý až sivastý, ktorý je uvedený ako ohrozený druh v dôsledku straty populácie a ničenia biotopov. Jeho známy rozsah siaha od severného pásu Floridy cez Alabamu a Gruzínsko, na sever a pokrýva celé Tennessee, časti Západnej Virgínie a severného Arkansasu, spolu so všetkými krajinami Missouri, Indiana, Illinois, Západná Virgínia, Ohio, južný Michigan, Pensylvánia. a štát New York. Taktiež sa zistilo v niektorých menších štátoch, ako sú New Jersey, New Hampshire a Vermont. Netopiera Indiana je ťažké odlíšiť od ostatných príbuzných netopierov kvôli jeho podobnostiam, najmä blízkemu príbuznému netopiera Indiana nazývaného „malý hnedý netopier“. Najbežnejšie spôsoby, ako sa od seba odlišujú, sú však veľkosť ich nôh, dĺžka vlasov na prstoch nôh a tiež to, že namiesto čiernych pier sú ich ružové. Netopier Indiana zvyčajne dorastá až do 2 palcov a môže vážiť až štvrtinu unce, navyše žije až deväť rokov v divočine, niektorí však môžu žiť takmer dvojnásobok tohto času - rekord je 14 rokov. Jeho farebné variácie sú často hnedastejšie, môžu však siahať od svetlej sivastej farby po tmavočiernu. Odhaduje sa, že od polovice 70. rokov bola populácia netopiera decimovaná a dnes je iba na 50% úrovne spred 70. rokov. Aktuálna odhadovaná populácia je menej ako 250 000, ale takmer 250 000, a takmer 23% tejto populácie hibernuje v Indiane v niekoľkých jaskyniach. Pri zimnom spánku sa zoskupia do veľmi tesných zoskupení a budú žiť v jaskyniach, ktoré poskytujú iba najoptimálnejšie podmienky pre ich zimný spánok.
Aj keď má veľkú oblasť rozšírenia a prekrýva sa so svojím blízkym príbuzným netopierom sivým, má výrazne menšiu populáciu spôsobenú ničením kolónií, pesticídmi a stratou biotopov pri čistení lesov na ďalšie členenie a ďalšie straty biotopov. Netopiera Indiana ohrozuje záhadná choroba WNS (syndróm bieleho nosa), ktorá zabila desaťtisíce netopierov. Aj keď to nemusí byť priama príčina, zvyčajne sa to považuje za malý biely krúžok huby okolo papule postihnutého netopiera a tiež na krídlach. Nedávne ochorenie, ktoré sa prvýkrát objavilo iba v roku 2006, doteraz bolo zaznamenané u tisícov úmrtí netopierov a rýchlo sa šíri ďalej. V rokoch 2006 až 2009 sa rozšírila do 9 štátov. Z postihnutých jaskýň môže byť úmrtnosť až 90%.

Ich dvojčlenné meno je Myotis sodalist a patria do rodu Myotis - inak známy ako netopiere myšité. Myotis obsahuje asi 90 druhov netopierov a patrí do podčeľade Myotinae. Myotinae má tri rody a je to podčeľaď čeľade Vespertilionidae alebo netopiere vesperové. Vespertilionidae je najväčšia rodina netopierov, pokiaľ ide o počet druhov, a má v nej päť podrodín; Vespertilionidae patria do podradu Microchiroptera, ktorý má sedem známych nadrodín a je tiež známy ako mikrobat; Microchiroptera patrí do radu Chiroptera, ktorý obsahuje všetky netopiere a má iba jeden ďalší podrad nazývaný Megabats alebo Megachiroptera. Chiroptera patrí do skupiny Superorder Laurasiatheria, do ktorej patrí mnoho rádov cicavcov, ako sú mäsožravce a kopytníky. Laurasiatheria zase patrí do skupiny Infraclass Eutheria, ktorej členmi sú všetky placentárne cicavce; patrí to do podtriedy Theira, z ktorej sú všetky cicavce, s výnimkou Monotrémy , sú členmi.

Zaujímavý fakt

Netopier Indiana nie je jediným netopierom postihnutým syndrómom bieleho nosa; v skutočnosti je infikovaných aj veľa príbuzných, pretože rovnako trpia rovnakým stresom zo straty biotopov a znečisťovania pesticídmi, aj keď skutočná príčina choroby zostáva záhadou.

Kľúčové slová: sivá , čierna , hnedá , Ružová



Netopier indický, spoločenský netopier, je na Červenom zozname ohrozených druhov IUCN uvedený ako ohrozený (EN) a považuje sa za osobu, ktorá čelí veľmi vysokému riziku vyhynutia vo voľnej prírode.

Názvy netopiera Indiana
Mláďaťu / dieťaťu indiánskeho netopiera sa hovorí „šteňa“. Skupina netopierov v štáte Indiana sa nazýva „kolónia alebo oblak“.
Krajiny
Spojené štáty
Niektoré fakty o
Indiana bat

Hmotnosť dospelých : 0,008 kg (0,0176 libier)



Maximálna životnosť : 20 rokov



Veľkosť vrhu: 1

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC

Ďalšie zvieratá začínajúce na I