Skunk s kapucňou obrázky a fakty

Skunk s kapucňouSkunk s kapucňou ( Mephitis Macroura ) je svojím vzhľadom dosť podobný pruhovanému skunkovi. Jediným rozdielom je jemnejšia a dlhšia srsť a špecifický dlhší vlasový ruff na hornom krku. Spravidla sa v skunke s kapucňou nachádzajú dva druhy farebných vzorov. V jednom vzore má fázu s bielym chrbtom a hlavne biele vrchné časti. Hneď za plecom sú na každej strane dva krátke, úzke biele prúžky a spodky sú bielo škvrnité alebo čierne. Druhý vzor je čierna fáza s čiernymi spodkami a dvoma bočnými, úzkymi pásikmi v bielej farbe. Spodná strana chvosta je často biela; chvost môže byť občas úplne čierny, ale základňa srsti je v každom prípade vždy biela. V prvom farebnom vzore (fáza s bielym chrbtom) je medzi očami otvorený široký biely pás, ktorý pokrýva väčšinu hornej a zadnej časti chvosta; biely pás sa v tomto prípade nikdy nerozchádza, ako je to vidno na pruhovaných záhyboch.

Na rozdiel od skunka s nosom má srsť s kapucňou jemnejšiu srsť, menšiu veľkosť, dlhší chvost a malý ňufák. Aj keď je jeho kožušina v porovnaní s ostatnými skunkami veľmi jemná, nemá veľkú trhovú hodnotu. Celková dĺžka dospelého muža je asi 70 cm. Má dlhý chvost asi 38 cm a zadné labky asi 7 cm. Dĺžka zrelej samice s kapucňou s kapucňou je asi 65 cm, chvost 37 cm a zadná noha asi 6 cm. Dospelý muž váži zvyčajne asi 800 až 900 g, zatiaľ čo žena váži asi 400 až 700 g.

Skunk s kapucňou patrí hlavne do Mexika a vyskytuje sa tiež v niektorých regiónoch Texasu, ako je napríklad oblasť Big Bend, susedné časti stredného Trans-Pecosu. Nachádza sa tiež v okresoch Pecos, Brewster, JeffDavis, Presidio, Reeves a Ward.

Skunk s kapucňou uprednostňuje stredné výšky, hlavne nad púštnou oblasťou a pod vysokými horami. Nachádza sa v krovinách uzavretých povodí, púštnych krovinách, púštnych trávnatých porastoch, brehoch riek a nížinách. Často vytvára skalné hrče kaňonov a vegetácie pozdĺž brehov svojich biotopov.

Skunk s kapucňou používa na ochranu ochranu zamotanú vegetáciu na brehoch potoka, skalnatých okrajoch a tokoch potoka. Keďže skunky s kapucňou sú v Texase vzácnym druhom, o jeho prírodnej histórii sa toho veľa nevie. Doba rozmnožovania skunkov s kapucňou zvyčajne trvá od februára do marca. Samica rodí každý rok dva vrhy a v každom vrhu sú traja jedinci. Medzi jej hlavné jedlo patrí hmyz, ale darí sa mu aj u hlodavcov a rejskokov a niektorých rastlinných materiálov, napríklad plodov hrušiek.

Skunk s kapucňou sa zvyčajne chová ako nočný vo svojom správaní. Počas klepania alebo videnia na človeku je menej agresívny ako ostatní členovia jeho druhu. Z dôvodu ochrany sa uchýli do nôr alebo do hustých porastov.

Kľúčové slová: chvost , biely , čierna , prúžok



Skunk s kapucňou je uvedený v zozname „Least Concern“ (LR / lc), s najnižším rizikom. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny

ako vyzerá Manchester teriér
Názvy skunka s kapucňou
Mládež / dieťa skunka s kapucňou sa nazýva „súprava“. Skunk s kapucňou sa nazýva „surfait alebo smrad“.
Krajiny
Kostarika , Spasiteľ , Guatemala , Honduras , Mexiko , Nikaragua a Spojené štáty
Niektoré fakty o
Skunk s kapucňou

Hmotnosť dospelých : 0,965 kg (2,123 libier)



Gravidita: 61 dní



Veľkosť vrhu: 5

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC

pes yorkie shih tzu

Viac zvierat začínajúcich na H