Obrázky a fakty so zlatými ostnatými myšami

Zlatá ostnatá myšZlatá ostnatá myš ( Acomys russatus ) je mimoriadny vo viacerých ohľadoch. Je to jedno z mála zvierat, ktoré môžu prejsť z denného alebo aktívneho cez deň na nočné a aktívne v noci. Predpokladá sa, že keďže myš ostnatá zlatá nie je bojovým zvieraťom a často koexistuje s príslušníkmi rovnakého rodu, využíva túto schopnosť na zmenu na dennú alebo nočnú činnosť, aby nemusela súťažiť o svoje jedlo a iné spôsoby prežitie.

Ďalším znakom, ktorý robí myš Golden Spiny jedinečnou, je skutočnosť, že používa usporiadanie „opatrovateľky“ po narodení mláďat. Väčšina ostatných zvierat sa stará o svoje vlastné novonarodené vrhy, ale samice tohto druhu budú v skutočnosti ošetrovať a starať sa o deti ostatných samíc. Takže svojím spôsobom je detská myš dieťaťom každej matky. Vrh zvyčajne pozostáva z dvoch alebo troch, ale niekedy až z piatich detí. Narodili sa po období gravidity 35 až 45 dní. Dojčatá sa rodia úplne pokryté vláskami as otvorenými očami a zvyčajne sú schopné vidieť. Po niekoľkých dňoch opustia hniezdo a po troch mesiacoch sú sexuálne dospelí a sebestační. Myš zlatistá ostnatá sa obvykle dožíva troch alebo štyroch rokov, ale niektorí sa dožijú až piatich rokov. Vyskytujú sa väčšinou v Egypte, Saudskej Arábii, Jordánsku, Jemene, Izraeli a Pakistane. Preferujú terén ako vyschnuté korytá riek a stráne pokryté skalami a balvanmi, kde sa môžu dostať do puklín a štrbín a uniknúť pred predátormi. Nepriatelia, ktorí ich najviac ohrozujú, sú sovy a iné dravé vtáky, mäsožravé cicavce, hady a plazy.

Priemerná veľkosť myši Golden Spiny je asi 12,5 centimetra dlhá alebo približne 5 palcov. Jeho priemerná hmotnosť je okolo 53 gramov alebo asi 2 unce. Je pokrytá štetinami a na chrbte alebo chrbtovej oblasti sú tŕne hrubšie a výdatnejšie. Jeho chvost je dosť krehký a ponúka ďalšiu trochu kurióznu vlastnosť. Je ľahko autotomizovaný alebo oddelený od zvyšku tela.

Zdá sa, že počet zlatých ostnatých myší pomaly pribúda. Ako viac ľudí obývajú púštne oblasti, ich prítomnosť vytvára pre tento druh myší ďalší zdroj potravy.

Obrázok zlatej ostnatej myši od autora שומבלע, licencia pod Všeobecná licencia Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 .

Kľúčové slová: chvost , denné , nočný

mix jazvečíka s čivavou



Myš zlatistá je uvedená v zozname ako najmenej znepokojujúci (LR / lc), s najnižším rizikom. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny

Pomenovania pre zlatú ostnatú myš
Mláďa / dieťa zlatej ostnatej myši sa nazýva „pinkie, mačiatko alebo šteňa“. Samice sa nazývajú „srna“ a muži „buck“. Skupina zlatých ostnatých myší sa nazýva „hniezdo, kolónia, úroda, horda alebo škodoradosť“.
Krajiny
Egypt , Izrael , Jordan , Omán , Saudská Arábia a Jemen
Niektoré fakty o
Zlatá ostnatá myš

Hmotnosť dospelých : 0,054 kg (0,1188 libier)



Splatnosť žien: 91 dní



Gravidita: 34 dní

Veľkosť vrhu: 3

Váha pri narodení : 0,007 kg (0,0154 libier)



Telesná hmotnosť: 0,055 kg (0,121 libier)

biely pes nemecký ovčiak

Teplota: 36,85 ° C (98,33 ° F)

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC



Viac zvierat začínajúcich na G