Plavý vták Bowerbird

Fawn-breasted Bowerbird je distribuovaný v Novej Guinei a severnej Austrálii, kde obýva tropické lesy, mangrovy, lesy savany a okraje lesov. Jeho strava sa skladá hlavne z fíg, ovocia a hmyzu. Hniezdo je voľný pohár vyrobený z malých tyčiniek hore na strome. Samotný altánok je alejového typu s dvoma stranami steny tyčiniek a zvyčajne zdobený zelenými bobuľami.

Na fotografiu Bowerbird s plastickými prsami má licenciu Creative Commons Uvedenie zdroja .
Pôvodný zdroj : Vlastná práca
Autor : Stavenn



Fawn-breasted Bowerbird je klasifikovaný ako najmenej znepokojený. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. Do tejto kategórie sú zahrnuté rozšírené a bohaté taxóny.

Chlapec, červený, Bowerbird, Chlamydera cerviniventris, je stredne veľký, až 32 cm dlhý, bowerbird so sivohnedým škvrnitým bielym operením, čiernym zobákom, tmavo hnedou dúhovkou, žltými ústami a oranžovým buffom dole. Obe pohlavia sú si podobné. Samica je o niečo menšia ako samec. Fawn-breasted Bowerbird je distribuovaný v Novej Guinei a severnej Austrálii, kde obýva tropické lesy, mangrovy, lesy savany a okraje lesov. Jeho strava sa skladá hlavne z fíg, ovocia a hmyzu. Viac



* Fawn-breasted Bowerbird, Chlamydera cerviniventris Upozorňujeme, že kocúr šedý (Dumetella carolinensis) a čierny kocúr (Melanoptila glabrirostris) z Ameriky a habešský kocúr (Parophasma galinieri) z Afriky sú nepríbuzné vtáky, ktoré patria do rôznych čeľadí. Literatúra - 1. ^ a b Frith, Clifford B. (1991). Forshaw, Joseph. vyd. Encyklopédia zvierat: Vtáky. Londýn: Merehurst Press. s. 228–331. ISBN 1-85391-186-0. Viac



Plavák bieloprsý Chlamydera cerviniventris 2009 Kategória Červeného zoznamu IUCN (podľa hodnotenia BirdLife International - oficiálneho orgánu Červeného zoznamu pre vtáky pre IUCN): najmenej znepokojujúci Odôvodnenie Tento druh má veľmi veľký rozsah, a preto sa nepribližuje k prahovým hodnotám pre Zraniteľné podľa kritérium rozsahu rozsahu (rozsah výskytu 30% pokles počas desiatich rokov alebo troch generácií). Viac

lab pit mix

Fawn-breasted Bowerbird je distribuovaný v Novej Guinei a severnej Austrálii, kde obýva tropické lesy, mangrovy, lesy savany a okraje lesov. Veľký Bowerbird, je častým a nápadným obyvateľom severnej Austrálie. Western Bowerbird je Bowerbird bežný vo vyprahnutej strednej Austrálii a v oblasti Pilbara v západnej Austrálii. Bodkovaný Bowerbird je široko rozšírený vo vnútrozemskom Queenslande a Novom Južnom Walese. Viac