Tlusté chvosty dunnart obrázky a fakty

Fat-tailed dunnartThe Fat-Tailed Dunnart ( Pichia ) je vačkovec podobný myši, ktorý sa nenachádza na zozname ohrozených druhov. Meria okolo 60 - 90 mm (2,3 až 3,5 palca) a má chvost dlhý 45 - 70 mm (1,75 až 2,75 palca). Jeho uši sú vysoké 14 až 16 mm (0,55 až 0,63 palca) a spolu vážia medzi 10 až 20 gramami (0,35 až 0,7 unce), čo z neho robí jedného z najmenších mäsožravých vačnatcov.

Dunnartov biotop s tučným chvostom

Tento vačkovec žije vo väčšine oblastí Austrálie, s výnimkou krovín Viktórie. Medzi biotopy, kde sa dá nájsť, patria trávnaté porasty, kroviny a poľnohospodárske pôdy - miesta, kde je veľa neúrodných pozemkov.

Dunnartova diéta s tukom

Dunnart s tučniakmi žerie hmyz (vrátane chrobákov a lariev pavúkov), malé plazy a obojživelníky. Vždy, keď je nedostatok jedla, je vďačný za tukové zásoby, ktoré má uložené v jeho chvoste v tvare mrkvy.

Charakteristiky Dunnartovej so stopou tuku

Toto zviera nemá žiadnych známych predátorov a je schopné prežiť v prostredí extrémnej až polosuchej povahy kvôli svojim fyziologickým vlastnostiam a vlastnostiam správania. Fat-Tailed Dunnart je nočný a má 24-hodinový cirkadiánny rytmus. To ho chráni pred stratou energie pri kŕmení počas vysokých nočných teplôt. Je schopná získať veľa výživných látok z tohto jedla pomocou svojich špecializovaných, ostrých zubov, pomocou ktorých rozdrobí svoju korisť na jemné kúsky. Používa tiež dennú strnulosť, ktorá znižuje jeho telesnú teplotu aj rýchlosť metabolizmu, aby mu pomohla znížiť množstvo energie, ktoré používa. Používa sa iba pri nízkej teplote a nedostatku potravy, čo znamená, že sa častejšie používa v zime. Torpor sa môže použiť aj počas vývoja a reprodukcie. S denným tarporom je spojený ďalší proces, ktorý sa nazýva opätovné zahriatie. V tomto procese sa spotrebuje veľa energie na zvýšenie telesnej teploty dunnartovho tuku. Používa sa vždy, keď sa prebudí z beznádejného stavu, tj. Keď sa zvyčajne nachádzajú na slnku, pretože to pomáha pri postupe. Hniezdenie sa používa aj ako ďalšia technika prežitia v chladných obdobiach, keď je pre neho dôležité šetriť teplo. Tupoocasý dunnart používa skupinové hniezdenie až po skončení obdobia rozmnožovania.

Kľúčové slová: sieť , chvost



Fat-tailed dunnart je uvedený ako najmenej znepokojený (LR / lc), s najnižším rizikom. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny

maltézske zmesi shih tzu
Krajiny
Austrália
Niektoré fakty o
Fat-tailed dunnart

Hmotnosť dospelých : 0,015 kg (0,033 libier)



Maximálna životnosť : 5 rokov



Splatnosť žien: 115 dní

Mužská splatnosť: 159 dní

Gravidita: 14 dní



Odstavenie: 69 dní

Veľkosť vrhu: 7

Interval medzi vrhmi: 94 dní



Hmotnosť po odstavení: 0,007 kg (0,0154 libry)

Telesná hmotnosť: 0,016 kg (0,0352 libier)

Teplota: 34,85 ° C (94,73 ° F)

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC

Viac zvierat začínajúcich na F