Doras gazela obrázky a fakty

Dorcas gazelaGazela Dorcas ( Gazella dorcas ) úzko súvisí s horskou gazelou, ale v niektorých bodoch je iná. Majú dlhšie uši a majú zaoblenejšie rohy. Gazely Dorcas žijú v severnej Afrike a púšte Sahara a Negev v Maroku, Riu de Oro, Alžírsku, Tunisku, Líbyi, Čade, Somálsku a Etiópii. Na Blízkom východe žijú v časti Izraela a na Sinaji. Farbenie je u poddruhov rôzne, v Severnej Sahare majú okrovú farbu a majú tmavšie lemujúce pruhy. Obyvateľstvo blízko Červeného mora má ale červenohnedejšie a svetlejšie lemujúce pruhy.

Ich strava pozostáva z listov, kvetov a strukov z akáciových stromov a rôznych kríkov.

Keď sa cítia ohrození, vydajú poplašné volanie, ktoré znie ako štekanie. Keď ich prenasledujú, používajú tieto gazely „stotting“ (skákanie priamo počas prenasledovania predátorom) ako metódu na signalizáciu ich spôsobilosti predátorovi a varovanie ostatných gaziel, že je predátor prítomný. Gazely Dorcas môžu dosiahnuť rýchlosť až 80 km / h. Ich prirodzenými predátormi sú lev, gepard a leopard, ale ich hlavnou hrozbou je ničenie biotopov, lov a introdukcia domácich oviec a kôz.

Obrázok: Dorcas Gazelle, autor: Frithjof Spangenberg, licencia pod Uvedenie zdroja ShareAlike 2.5

Gazela Dorcas je na Červenom zozname ohrozených druhov IUCN uvedená ako zraniteľná (VU), o ktorej sa predpokladá, že čelí vysokému riziku vyhynutia vo voľnej prírode.

Pomenovania pre gazelu dorcasovú
Dieťaťu gazely dorcasovej sa hovorí „teľa“.
Krajiny
Alžírsko , Burkina Faso , Čad , Džibuti , Egypt , Eritrea , Etiópia , Izrael , Jordan , Líbya , Mali , Mauretánia , Maroko , Niger , Nigéria , Somálsko , Sudán , Tunisko a Západná Sahara
Stanovištia gazely dorcasovej
Púšť , Suchá savana , Pasienky , Horúca púšť , Savana , Krík , Subtropické / tropické suché pastviny a Subtropické / tropické suché kroviny
Niektoré fakty o
Dorcas gazela



Hmotnosť dospelých : 14,5 kg (31,9 libier)

Maximálna životnosť : 24 rokov



napoly pitbull napoly lab

Zrelosť žien: 730 dní



Splatnosť mužov: 589 dní

Gravidita: 182 dní

Odstavenie: 82 dní



Veľkosť vrhu: 1

Vrh za rok: 1

Interval medzi vrhmi: 338 dní



Váha pri narodení : 1,65 kg (3,63 libier)

Hmotnosť po odstavení: 7 kg (15,4 libier)

mix dlhosrstých čivav foxteriérov

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC

Viac zvierat začínajúcich na D