Chocholatý koroptev

Táto malá jarabica je chovateľom v nížinných dažďových pralesoch v južnej Barme, južnom Thajsku, Malajzii, na Sumatre a na Borneu. Jeho hniezdo je mletý škrabanec lemovaný listami, ktorý je ukrytý pod hromadou listového odpadu. Päť alebo šesť bielych vajec sa inkubuje počas 18 dní.

šteňa laboratórnej zmesi rotvajlera
Na fotografiu Crested Partridge má licenciu Creative Commons Uvedenie zdroja .
Pôvodný zdroj : pôvodne vyslaný na Flickr ako Partridge Crested Wood, Rollulus rouloul
Autor : Brian GratwickePermission (Opätovné použitie tohto súboru) Tento obrázok, ktorý bol pôvodne zverejnený na Flickr.com, bol nahraný do spoločnosti Commons pomocou uploadovacieho robota Flickr dňa 23:00, 22. novembra 2010 (UTC), spoločnosťou Howcheng (diskusia). K uvedenému dňu bol licencovaný na základe licencie uvedenej nižšie. Tento súbor je licencovaný pod všeobecnou licenciou Creative Commons Attribution 2.0. Môžete zadarmo: zdieľať - kopírovať, distribuovať a prenášať dielo



Partizán chocholatý je klasifikovaný ako skoro ohrozený (NT), má blízko k kvalifikácii alebo je pravdepodobné, že sa kvalifikuje do ohrozenej kategórie v blízkej budúcnosti.

Jarabica chocholatá sa živí a hniezdi na zemi, v noci sa však ukrýva na stromoch (2) (5). Tieto farebné vtáky možno zvyčajne pozorovať na večierkoch piatich až pätnástich jedincov, ktoré sa zháňajú za potravou v podstielke lesného poschodia (4). Existujú správy o asociáciách s divými ošípanými, ktoré sa týmito vtákmi živia vyhodenými úlomkami ovocia, ktoré by neboli schopné zvládnuť celé. Okrem ovocia ich strava zahŕňa semená, veľké chrobáky, mravce a malé slimáky (2). Viac



Crested Partridge, Kirkova Francolinova rovuma, Grantova Francolin grantii, Spotted Francolin spilogaster, Smithova Francolin Range: východná a južná Afrika - od južného Sudánu, Ehtiopie a Somálska na juh po Angolu, Namíbiu, Zimbabwe, Botswanu a Natal. Poddruh: F. s. sephaena, F. s. zambesiae, F. s. granti, F. s. rovuma, F. s. spilogaster; rovuma sa kedysi považovala za samostatný druh, Kirkov Francolin. Miesto výskytu: kroviny. Viac