Kategórie: Vtáky

Ibisbill

Ibisbill je vták príbuzný brodivkám, ale dostatočne výrazný na to, aby si zaslúžil vlastnú čeľaď Ibidorhynchidae. Je sivej farby s bielym bruchom, červenými nohami a dlhým zakriveným štítkom a čiernou tvárou a čiernym náprsným pásom. Vyskytuje sa na brehoch šindľov vysokej náhornej plošiny strednej Ázie a Himalájí. Vajcia kladie do mletého škrabanca a živí sa informáciami o klasifikácii struthersii. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

American Avocet

Tento avokád má dlhé, tenké, sivé nohy, ktoré mu dávajú hovorový názov, modré stopky. Operenie je na zadnej strane čiernobiele a na spodnej časti tela biele. Krk a hlava sú v lete škoricovo zafarbené a v zime sivé. Dlhý tenký účet je na konci obrátený. Dospelý človek je vysoký asi 45 cm. Informácie o klasifikácii americana. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Willet

Willet, Tringa semipalmata, je veľký pobrežný vták z čeľade sandpiper. Je to dobre veľký a statný skolopacid, najväčší zo stopiek. Jeho najbližším príbuzným je Malá žltá noha, oveľa menší vták s veľmi odlišným vzhľadom, okrem jemného, ​​jasného a hustého vzoru krku, ktorý oba druhy vykazujú pri chove operenia. Informácie o klasifikácii semipalmatus. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Ibis so slameným hrdlom

Ibisatá so slameným hrdlom sú veľké vtáky, dlhé okolo 60 - 75 cm. Majú tmavé krídla, ktoré majú na slnku dúhovitý, viacfarebný lesk, a majú tmavý chrbát a golier. Väčšina krku je biela, rovnako ako spodné a spodné časti chvosta. Majú dlhý, čierny, zostupne zmenený štítok a ich nohy sú zvyčajne červené na vrchu a tmavošedé smerom k nohám. Slamené perie na krku dospelých jedincov dáva vtákovi bežný názov. Informácie o klasifikácii spinicollis. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Posvätný Ibis

Vták hniezdi v kolóniách stromov, často u iných veľkých brodivých vtákov, ako sú volavky. Často si buduje paličkové hniezdo v baobabe a kladie 2 - 3 vajcia. Informácie o klasifikácii aethiopicus. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Hawfinch

Tento vták sa množí v celej Európe a miernom území Ázie. Žije hlavne v Európe, ale veľa ázijských vtákov v zime migruje južnejšie. Je to vzácny tulák na západných ostrovoch Aljašky. Informácie o klasifikácii kokotraustov. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Zelený mačací vták

Zelený mačací vták sa živí hlavne ovocím, kvetmi a inými rastlinami. Uvádza sa, že kŕmia svoje mláďatá malými vtákmi alebo plazmi. Informácie o klasifikácii crassirostris. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Bahia Tapaculo

Bahia Tapaculo je druh vtáka z čeľade Rhinocryptidae. Je endemický v nížinných atlantických lesoch v brazílskej Bahii. Donedávna sa obával, že vyhynie, ale odvtedy bol znovu objavený a dnes je známy z obcí Ilhéus, Maraú, Taperoá, Valença. Zostáva vysoko ohrozený stratou biotopu a je preto považovaný za kriticky ohrozený organizáciami BirdLife International a IUCN. Spolu s úzko príbuzným Tapaculom bieloprsým sa pôvodne nachádzal v rode Scytalopus, ale dnes je známe, že tieto dva druhy majú bližšie k čeľadiam štetinatým. Informácie o klasifikácii psychopompusu. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Reed Kormorán

Kormorán trstinový, tiež známy ako kormorán dlhochvostý, je vták z čeľade kormoránovité Phalacrocoracidae. Chová sa vo veľkej časti Afriky južne od Sahary a na Madagaskare. Je rezidentom, ale vykonáva určité sezónne pohyby. Informácie o klasifikácii africanus. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Škvrnitý súlož

V porovnaní s typickými kormoránmi je strakatý škvrnitý vták svetlej farby. Zadná strana je hnedá. Jeho brucho je bledo modrošedé a biela pokračuje po stranách krku a tváre, ale hrdlo a temeno hlavy sú tmavo modrozelené. V období párenia má zjavný dvojitý hrebeň. Existuje len málo sexuálneho dimorfizmu. Informácie o klasifikácii punctatus. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Potápka západná

Toto je najväčšia severoamerická potápka dlhá 56-74 cm. Je čierno-biely, s dlhým, štíhlym, labutím krkom a červenými očami. Ľahko sa zamieňa s Clarkovou chobotnicou, ktorá má rovnaké vlastnosti, správanie a biotop, a známe sú aj hybridy. Informácie o klasifikácii occidentalis. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Malý plameniak

Plameniak malý je najmenší a najpočetnejší plameniak, ktorý pravdepodobne zahŕňa až dva milióny jednotlivých vtákov. Všeobecne vážia 4,5 libry, sú 3 stopy dlhé, vysoké 3 stopy 3 a majú rozpätie krídiel 3 stopy 3 palce. Informácie o klasifikácii maloletej. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Lorikeet so šupinami

Prvýkrát bol loričík šupinatý popísaný nemeckým zoológom Heinrichom Kuhlom v roku 1820. Ostatné mená, ktoré tento vták pozná, sú napríklad Zlatý a Zelený mnohobarvý, Greenie, Zelený mnohobarvý, Zelený a žltý mnohobarvý, Zelený Keet, Zelený papagáj, Zelený pór, Greenie a Zelený list. Často sa hovorovo nazýva Scaly. Jeho špecifický epiteton je odvodený od starogréckeho koreňa chlórzeleného a latinsky lepidotus šupinatého. Informácie o klasifikácii chlorolepidotus. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Spoločná zlá vôľa

Mnoho severných vtákov migruje na zimu v rámci chovného rozsahu v strednom a západnom Mexiku, hoci niektoré zostávajú severnejšie. Pozoruhodné je, že obyčajný chocholatý je jediný vták, o ktorom je známe, že na dlhšiu dobu zasahuje do strnulosti. Stáva sa to na južnom okraji jeho areálu v Spojených štátoch, kde trávi väčšinu zimy neaktívne, skrytý v hromadách skál. Toto správanie bolo hlásené v Kalifornii a Novom Mexiku. Takéto predĺžené obdobie strnulosti sa blíži k stavu dlhodobého spánku, ktorý nie je medzi ostatnými vtákmi známy. Definitívne ho opísal doktor Edmund Jaeger v roku 1948 na základe Poorwilla, ktorý objavil zimný spánok v pohorí Chuckwalla v Kalifornii v roku 1946. Informácie o klasifikácii nuttallii. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Avokádo

Anglický a vedecký názov tohto druhu pochádza z čiernej čiapky, ktorú kedysi nosili európski obhajcovia alebo právnici. Informácie o klasifikácii avosetty. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Arctic Skua

Tento druh sa množí na severe Eurázie a Severnej Ameriky s významnou populáciou až na juh až do severného Škótska. Hniezdi na suchej tundre, vyšších polohách a ostrovoch a kladie až štyri olivovo-hnedé vajcia. Počas chovu je zvyčajne ticho, s výnimkou hlásania nováčikov a nárekov. Rovnako ako iné skuy, bude lietať na čele človeka alebo líšky, ktorá sa blíži k svojmu hniezdu. Aj keď nemôže spôsobiť vážne škody, je to desivá a bolestivá skúsenosť. Je to migrant, ktorý zimuje na mori v trópoch a južných oceánoch. Informácie o klasifikácii parasiticus. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Fire Firech

Rock Firefinch má modrošedý zobák, červenú farbu chrbta u mužov a červenohnedú farbu u žien a juvenilné a široké primárky u dospelých aj mladistvých. Informácie o klasifikácii sanguinodorsalis. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Eastern Spinebill

Eastern Spinebill, Acanthorhynchus tenuirostris, je druh medosavka nájdená v juhovýchodnej Austrálii v lesných a lesných oblastiach, ako aj záhrady v mestských častiach Sydney a Melbourne. Je dlhý asi 15 cm a má výrazné čierne, biele a gaštanové operenie, červené oči a dlhý zostupný účet. Informácie o klasifikácii tenuirostrisu. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

Macgregor's Gardener Bowerbird

Polygamný samec stavia vežový altánok májového typu so stredným pólom vetvičiek obklopeným mechom s vyvýšenými stenami s priemerom približne 1 meter. Vetvičky májky zdobí kvetmi, ovocím, hmyzom a inými predmetmi. Strava sa skladá hlavne z ovocia a hmyzu. Bowerbirds sú umiestnené zhruba v strede kontinua fenoménu prenosového efektu pozorovaného u rôznych druhov bowerbirdov, pričom brilantné operenie sa vyvíja do fádnejších farieb, zatiaľ čo ozdoba sa prenáša na správanie vytvárania komplikovaných bowerov, ktoré namiesto toho preukazujú silné zdravie. Informácie o klasifikácii macgregoriae. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac

New Holland Honeyeater

Chovné správanie New Holland Honeyeater je pomerne dobre zdokumentované. V južnej a východnej Austrálii sa chov bežne vyskytuje počas jesene a na jar, aj keď niektoré pobrežné populácie sa môžu rozmnožovať kedykoľvek počas roka za vhodných podmienok vrátane dostatku potravy a nepriaznivého počasia. V západnej Austrálii sa pozoruje, že sa značka New Holland Honeyeaters chová raz ročne od júla do novembra, keď je hojne zastúpený nektár. Vyzerajú ako spoločensky monogamný vták bez známok spoločného chovu, ale toto pozorovanie sa ešte musí geneticky preskúmať. Na chovných územiach strávia muži veľkú časť svojho času obranou hniezda a potravinových zdrojov, zatiaľ čo ženy veľkú časť svojho času investujú do reprodukčnej práce vrátane stavby hniezda, inkubácie a väčšej časti starostlivosti o hniezdo. Tieto úlohy však nie sú úplne striktné. Je tiež bežné, že samice využívajú potravné zdroje, ktoré sú v tesnej blízkosti hniezda, informácie o klasifikácii novaehollandiae. Zahŕňa fakty, obrázky a články.

Čítajte Viac